وقت سفر

وقت سفر

آژانس مسافرتی وقت سفر مجری تخصصی تور خارجی و داخلی و رزرو هتل در تمام مقاصد گردشگری، تورهای لحظه آخری، تور های ارزان
وقت سفر

وقت سفر

آژانس مسافرتی وقت سفر مجری تخصصی تور خارجی و داخلی و رزرو هتل در تمام مقاصد گردشگری، تورهای لحظه آخری، تور های ارزان

جشنواره پرتاب گوجه فرنگی در اسپانیا

جشنواره لاتوماتینا یا جنگ گوجه ای در کشور اسپانیا یکی از معروف ترین جشنواره های جهان محسوب می شود. در این جشنواره که در دهکده بونول برگزار می شود جنگی با گوجه فرنگی راه می اندازند و مردم غرق در شادی می شوند. با وقت سفر همراه شوید تا با جشنواره ای شاد و پر از خنده بیشتر آشنا شوید. 


معرفی جشنواره لا توماتینا اسپانیا | La Tomatina

این روستای کوچک و کم جمعیت در زمان این جشنواره شلوغ و پر همهمه می شود؛ همه به بونول می روند تا با هم بجنگند، آن هم با گوجه که در آن زن و مرد و پیر و جوان به هم گوجه پرتاب می کنند و یک روز کامل غرق در گوجه فرنگی می شوند. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر

جنگ همیشه پدیده ای تلخ و دردناک بوده است؛ اما به جایی آمده ایم که همه‌ی جنگجویان با میل خودشان به دهکده‌ی بونول (Buñol) یکی از توابع شهر والنسیای اسپانیا آمده اند و بر خلاف همه‌ی نبردها در اینجا فقط صدای خنده و سرزندگی می آید.  

مطالب مرتبط:

مشاهده تورهای اسپانیا

مشاهده مطالب اسپانیا

از چند روز، پیش از برپایی جشنواره‌ ی گوجه، همه ی سرزمین های شرقی اسپانیا در تکاپو هستند تا برای این جنگ سرخ، گوجه فرنگی تهیه کنند، پس جشن بزرگی پیش رو خواهیم داشت. به مرور با مشهورتر شدن لا توماتینا شرکت کنندگان خارجی نیز در جنگ گوجه ی اسپانیا حاضر می شوند و حضور آن ها باعث شده تا این جشنواره به یکی از منحصر به فرد و معروفترین جشنواره های جهان تبدیل شود. 

جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


ماجرای این شهرت، به جایی رسیده که امروزه، جشن لا توماتینا تنها ۱ ساعت ادامه پیدا می کند؛ اما در همین زمان کوتاه، همه ی میدان اصلی دهکده کوچک بونول پر از گوجه می گردد. جالب است بدانید که در سال های اخیر در طی همین یک ساعت دست کم ۱۰۰ تُن، گوجه مصرف شده است. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


تاریخچه پیدایش جشنواره لاتوماتینا

همه چیز از چهارشنبه آخر ماه اوت یا آگوست سال ۱۹۴۵ آغاز شد؛ درست زمانی که جشنواره ای در اسپانیا در حال برگزاری بود. در آن جشنواره، عروسک های بزرگ و غول آسایی را در سطح شهر به حرکت در می آوردند. در میان تماشاگران این جشنواره، چند پسر جوان و پر انرژی هم بودند؛ 


آن ها هنگام عبور عروسک ها شروع به رقص کردند و حرکت های عجیبی انجام دادند که همین کارشان باعث سقوط یکی از شرکت کننده ها شد. آن شرکت کننده هم از این اتفاق بسیار ناراحت و خشمگین گشت و هر چه در نزدیکی اش یافت، به جوانان پرتاب کرد. مردم نیز با دیدن این صحنه خشمگین شدند و شروع به دشنام دادن به پسرها کردند، از قضا فروشگاه تره‌باری هم در همین محل و نزدیک مکان وقوع این اتفاق وجود داشت و مردم غضبناک، شروع به پرتاب میوه های فروشگاه کردند. قسمت اعظم مواد موجود در آن فروشگاه گوجه فرنگی بود، به همین خاطر چند لحظه ای بیشتر طول نکشید که همه جا گوجه ای شود. این اوضاع آن قدر ادامه یافت تا پلیس و نیروی امنیتی وارد عمل شدند تا اوضاع را آرام کنند؛ اما حتی مردمی که در خانه ها بودند هم وارد این دعوا شده بودند و گوجه هایی که در خانه داشتند را به سر و روی پسرها پرت می کردند. همین جا بود که این جوانان، بدون آن که خودشان بدانند، سرآغاز جنگی گوجه ای را در اسپانیا رقم زدند.

جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


صحنه ای که خلق شده بود برای اهالی جذاب به نظر رسید، چون بسیاری از شرکت کننده ها گوجه ای و سرخ شده بودند، به همین خاطر سال بعد و در سالروز همین اتفاق مردم در کنار هم جمع شده و به هم گوجه فرنگی پرتاب کردند و به مرور این کار به عادت و رسمی محبوب تبدیل شد. در اوایل دهه ی پنجاه میلادی به دلایل مختلفی مثل هدر دادن گوجه فرنگی، آسیب دیدن شرکت کننده ها و... فستیوال لا توماتینا ممنوع شد، افراد زیادی با این جشنواره مخالف بودند و حتی اعتراضاتی انجام شد، مثلا محلیان تابوت عظیمی ساخته و در آن گوجه ای بزرگ قرار دادند تا نشان دهند که با سوء مصرف گوجه مخالف هستند. اما دوباره با پا در میانی بزرگان دهکده و شورای شهر، فستیوال راه اندازی شد، با این حال جشنواره تا سال ۱۹۵۷ میلادی اجرا نگشت ولی از آن پس لا توماتینا آرام آرام در سراسر اسپانیا گسترش یافت. هم اکنون شاهدیم که گاها در مناطق دیگر جهان نیز انجام می شود. فردی به نام فرانسیسکو فرانکو که یکی از بزرگان مذهبی والنسیا بود، نقشی اساسی در اجرا نشدن لا توماتینا داشت؛ وی این کار را امری غیر مذهبی و دور از دین می دانست؛ 


اما پس از مرگ وی در سال ۱۹۷۰ برپایی جشنواره ی لاتوماتینا به قوت خود ادامه یافت. در سال ۲۰۰۲ میلادی گسترش جشنواره ی گوجه آن قدر زیاد بود که مسئولین به آن به دید جذب توریست نگاه می کردند و برای پذیرایی از گردشگران شروع به انجام اقدامات گوناگون کردند. 

جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


 نظریه های دیگری نیز در رابطه با چگونگی شکل گیری جشنواره ی لاتوماتینا وجود دارد مثلا: 


-در ابتدا شهروندان ناراضی اسپانیا شروع به پرتاب گوجه به شهردارشان کردند و این آغازی بود برای جشنواره لا توماتینا. 


-محلیان برای شوخی و خوشگذرانی شروع به پرتاب گوجه به یکدیگر کردند و این موضوع کم کم گسترش یافت. 


-یک فرد شرور باعث چپ شدن کامیون گوجه در بونول شد و مردم آن گوجه ها را برداشته و شروع به پرتابشان به یکدیگر کردند. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


زمان برگزاری جشنواره لاتوماتینا

همه ساله در ماه آگوست (شهریور) جشنواره‌ای گوجه‌ای با نام لا توماتینا (La Tomatina) برگزار می شود و هزاران شرکت کننده در آن حضور به عمل می آورند. البته تاریخ دقیق این فستیوال در سال های گوناگون یک یا دو روز جا به جا می شود، برای مثال جشنواره‌ی گوجه در سال ۲۰۱۷ میلادی در ۳۱ آگوست بر پا شد و ۲۰۱۸ نیز در بیست و نهم این ماه برپا می گردد. اغلب، این جشن از ساعت ۱۱ صبح تا ۱ ظهر طول می کشد. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


مراحل جشن لاتوماتینا

۱- چند روز پیش از فستیوال یکی از اصلی ترین کارهایی که باید پیش از این جشنواره انجام داد، مهیا کردن سلاح برای جنگ است؛ باید تا می شود گوجه فرنگی تهیه کرد. در سال های ابتدایی جشنواره ی لا توماتینا، فقط محلیان در جشن شرکت می کردند و تعداد گوجه های مصرفی هم بسیار کم بود و مردمان محلی خودشان گوجه ها را تهیه و جمع آوری می کردند؛ اما امروزه مسئولین دهکده، دست به کار شده اند و گوجه فرنگی مورد نیاز این جشن را تامین کرده و در اختیار شرکت کننده ها قرار می دهند. یکی از کارهای مهم دیگری که محلیان پیش از شروع این فستیوال انجام می دهند، مهر و موم کردن مغازه ها و فروشگاه های شهر است؛ آن ها می ترسند که مواد موجود در مغازه هایشان توسط شرکت کننده ها غارت شود. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


۲- در حین فستیوال با فرا رسیدن زمان موعود، شرکت کننده ها لباس هایی به تن می کنند که دیگر احتیاجی به آن ها ندارند چون می دانند که نهایتا دیگر قابل استفاده نخواهند بود و به زودی سر تا پا، گوجه ای خواهند شد. آن ها با دوستان و خانواده هایشان در میدان جنگ حضور دارند و برای پیروزی نقشه می کشند تا حمله ای موفق داشته باشند. حدود ساعت ۱۱ صبح جشنواره شروع می شود؛ اما کسی حق آغاز مبارزه را ندارد مگر آن که یک نفر از پل کوکائین (cockaigne pole) بالا برود. کوکائین پل، میله ای بلند است که بر فراز آن شی و خوراکی مهمی قرار می دهند مثلا ژامبون، مواد مخدر یا انواع خوراکی. علاقه‌مندان شجاع، باید بتوانند از این میله بالا رفته و این خوراکی های جذاب را به دست آورند. به محض این که یک فرد به این خوراکی ها برسد، جنگ گوجه ای آغاز خواهد شد به همین خاطر، افراد زیادی به یکدیگر، کمک می کنند تا یک نفر میله را فتح کند. حالا وقت جنگ رسیده، باید برای پیروزی با تمام توان، گوجه پرتاب کنید. البته در سال های اخیر تعداد شرکت کننده ها آن قدر زیاد شده که هر قدر هم گوجه همراه داشته باشید کفاف جنگ را نمی دهد. برای این که گوجه ی این جنگ تامین شود، امروزه مسئولین دولتی با کامیون های بزرگِ پر از گوجه فرنگی های قرمز وارد عمل می شوند؛ کامیون ها آرام آرام بین جمعیت به حرکت در می آیند و چند نفر از بالای کامیون بر روی مردم گوجه می ریزند، آن ها با تمام قوا گوجه ها را پرتاب می کنند. حالا همه در تلاشند که گوجه های لهیده و رنگین را از این طرف و آن طرف جمع آوری کنند تا برای جنگ، مهمات لازم را داشته باشند. هر کسی که زرنگ تر است با شور و شوق بیشتری گوجه ها را جمع آوری می کند. شرکت کننده ها تنها یک ساعت وقت دارند تا قدرتشان را در این جنگ خونین نشان دهند. بنابر آمارهای اعلام شده در سال ۲۰۱۵ حدود ۱۴۵۰۰۰ کیلوگرم گوجه فرنگی در فستیوال گوجه ی اسپانیا مصرف شد. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


۳- پس از اتمام جنگ گوجه ای جشن لا توماتینا در میدان اصلی دهکده ی بونول برپا می شود و اینجاست که پس از پایان مبارزه، سراسر با گوجه پوشیده می شود. هزاران نفر در لا توماتینا شرکت کرده اند و تمامی بدن و لباس هایشان آغشته به گوجه فرنگی های قرمز رنگ است، آن ها نیاز دارند که هرچه سریع تر خود را از شر این گوجه های مزاحم خلاص کنند. دهکده ی بونول وسعت کمی دارد و تجهیزات مدرن و پیشرفته ای برای شست و شو و نظافتِ این جمعیت زیاد را در خود ندارد، به همین خاطر، شرکت کننده ها برای تمیز کردن بدن هایشان باید از شلنگ های آتش نشانی کمک بگیرند. پس از اتمام جشنواره، ماشین های آتش نشانی در میدان اصلی بونول جمع شده و به حضار آب می پاشند تا گوجه ها را از سر و صورتشان دور کنند. در این گیر و دار، بعضی ها ترجیح می دهند با آب تنی در استخر لاس پنهانس (los peñones) که فاصله ی چندانی با میدان اصلی شهر ندارد، خود را تمیز کنند و یا به هر حوض و حوضچه ای که در نزدیکیشان باشد، پناه ببرند. شاید در پایان جشن و بعد از شستشو افرادی را در حال کِرِم زدن به بدن هایشان ببینید؛ این افراد، با وجود حساسیت های مختلفی که نسبت به گوجه فرنگی دارند، در جنگ گوجه ای شرکت کرده اند و حالا برای رهایی از خارش و سوزش پوستشان، باید از کرم و پمادهای مختلف استفاده کنند! امروزه کارهایی مثل رقص، اجرای موسیقی زنده و گاها آتش بازی به مراسم لاتوماتینا اضافه شده است تا شادی و شور جشن را بیشتر کنند. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


قوانین جشنواره لاتوماتینا

به مرور زمان و با توجه به مشکلاتی که کم کم خودشان را نشان دادند، برای افرادی که در این جشن شرکت می کنند قوانینی وضع شد تا کسی آسیب نبیند و همه فقط به شادی و نشاط فکر کنند. این قوانین توسط شورای بونول تنظیم شده و فرد خاطی از جشن اخراج می شود. قوانین از این قرار هستند: 


• شرکت کننده ها، تنها مجاز به پرتاب گوجه فرنگی هستند و پرتاب بطری و اشیای سخت و آسیب زا ممنوع است. 


• پرتاب پیراهن و لباس به یکدیگر ممنوع است. 


• گوجه ها نباید سفت باشند و ترجیحا باید خوب هم خورده باشند تا پرتاب آن ها به فرد آسیبی وارد نکند. 


• فاصله ی ایمنی با کامیون ها باید رعایت شود. 


• پایان زمان فستیوال با شلیک هوایی اعلام می شود و همه باید پس از شنیدن صدای دومین شلیک از حرکت بایستند. 


• همه باید از دستورات ماموران امنیتی حاضر پیروی کنند. 


• پاره کردن لباس یکدیگر ممنوع است. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


مسیر جشنواره لاتوماتینا

در حال حاضر جشنواره ی لاتوماتینا در مکان های مختلفی برگزار می شود؛ اما هنوز هم اصلی ترین مکان همان دهکده ی بونول در اسپانیاست، به همین خاطر در این بخش چگونگی رسیدن به دهکده ی بونول را بررسی می کنیم. برای شرکت در جشنواره ی لاتوماتینا، باید طوری برنامه ریزی کنید که در چهارشنبه ی آخر ماه آگوست به این دهکده برسید پس این نکته را از یاد نبرید. بهترین راه دسترسی به بونول رفتن به والنسیاست زیرا وسایل نقلیه ی عمومی زیادی در این شهر وجود دارند و می توانید پس از رسیدن به این شهر، خیلی راحت به بونول بروید. بونول در ۳۸ کیلومتری غرب والنسیا قرار دارد به همین خاطر از والنسیا باید به وسیله ی قطار یا اتوبوس، خود را به این دهکده ی کوچک و زیبا برسانید. 


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


لاتوماتینا در کشورهای دیگر

تگزاس 


در سال ۱۹۸۲ میلادی جشنواره ای با نام جنگ گوجه فرنگی تگزاس کلرادو (Colorado Texas Tomato War) در کلرادو انجام شد که برگرفته از همین فستیوال بود. 


چین 


جشنواره ی گوجه ی اسپانیا حتی به شهر دونگوان در جنوب استان گوانگدونگ چین نیز کشیده شده است. در این مکان همه ساله در ۱۹ ماه اکتبر، جنگ گوجه ای برپا می شود و حداقل ۱۵ تن گوجه فرنگی مصرف می گردد.


کلمبیا 


در ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۴ میلادی نیز جشنی این چنینی در کلمبیا برپا گشت که به دلیل برداشت مازاد گوجه فرنگی بود. 


کاستاریکا 


در کاستاریکا نیز همه ساله محلیان گوجه های خود را به نمایش درمی آورند و این موضوع را جشن می گیرند اما جنگ گوجه ای به پا نمی کنند. 


نوادا 


جنگ گوجه ای در شهر رنوی ایالت نوادا در آمریکا نیز بر پا می شود که کاملا شبیه جشنواره ی اسپانیاست و یک ساعت هم طول می کشد.


جشنواره لاتوماتینا , وقت سفر


نکات جالب درباره جشنواره لاتوماتینا

-با این که تهیه ی گوجه های این جشنواره خرج زیادی برای ساکنان و مسئولان شهر می گذارد اما باز هم این جشن برپا می گردد. 


-در اسپانیا گوجه ها را از اکسترمادورا (Extremadura) تهیه می کنند، اکسترمادورا یکی از بخش های خودمختار اسپانیاست که اقتصاد آن بیشتر بر پایه ی کشاورزی می باشد و تهیه ی گوجه از آن ارزان تر تمام می شود. 


-پس از اتمام جشنواره، شرکت کننده ها به هر جایی مثل رودخانه ی بونول، فواره ی رومی و... پناه می برند تا خود را تمیز کنند. 


-این جشنواره بزرگترین فستیوال مواد غذایی در جهان است. 


-افراد زیادی علاقه‌مند هستند که در جشنواره ی گوجه ی اسپانیا شرکت کنند، به همین خاطر در حال حاضر تعداد افرادی که اجازه دارند در جشن گوجه ای بونول حضور داشته باشند، محدود شده است و برای ورود به فستیوال بلیت تعیین گردید؛ بلیت هایی که تعدادشان تنها ۲۰۰۰۰ عدد است و به ۲۰۰۰۰ نفر خوش اقبال تعلق می گیرد. 


-این جشنواره صرفا برای سرگرمی است و هدف دیگری ندارد. -اسپانیایی ها اعتقاد دارند گوجه فرنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد. 


جشنواره رنگ هند

یکی از معروف ترین جشنواره های جهان در کشور هند است. جشنواره هولی یا همان جشنواره رنگ ها در واقع جشن بهار و پیروزی نیکی بر بدی است. در ادامه با وقت سفر همراه باشید تا درباره این جشنواره رنگارنگ بیشتر بدانید.


جشنواره هولی | Holi Festival

این جشنواره بدون شک یکی از رنگارنگ ترین جشنواره های جهان است که مردم در آن لباس هایی با رنگ شاد می پوشند و به خیابان ها می روند، این جشن هر ساله در هفته ی اول ماه مارس و اغلب دوم یا سوم مارس برگزار می شود.

جشنواره رنگ هند , وقت سفر



جشنواره هولی یا «جشنواره رنگ‌ها» نام مراسمی است که هرساله، در ماه مارس میلادی و هنگام شروع فصل بهار در کشورهندوستان برگزار می‌شود. جشن هولی یا رنگ پاشی تعطیل رسمی در تمام هندوستان است. مردم در این زمان که مطابق تقویم هندی تعطیل رسمی است،  

مطالب مرتبط:

مشاهده تورهای هند

مشاهده جاذبه های هند

پایان زمستان و آغاز بهار طبیعت را جشن می‌گیرند. سنت قدیمی، اهالی هر منطقه با پاشیدن آب و رنگدانه‌های مخصوص به سوی یکدیگر و نیز اجرای موسیقی و رقص، به سرور و پای‌کوبی می‌پردازند. در این آیین شاد، همهٔ افراد اعم از زن و مرد و پیر و جوان شرکت می‌کنند و باور دارند که با فرارسیدن بهار، بار دیگر روشنایی بر تاریکی و خوبی بر بدی پیروز شده‌است. «جشنواره هولی» از اعیاد مهم مردم هند برگزار می‌گردد.


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


چگونگی پیدایش جشن هولی

معنی کلمه ی هولی در زبان هندی، “سوختن” است و در اصل جشن هولی دلالت بر پیروزی خوبی بر بدی دارد و در اکثر مناطق هند، در دو روز و با نام های “هولی” و “دولتی” یا به زبانی ساده تر، “هولی کوچک” و “هولی بزرگ” برگزار می شود که معمولا پس از انجام عبادت و گذاشتن نشان و نماد بر مجسمه ی کریشنا و رادا، مردم با پودرهای رنگی یا بالن های پر از مایعات رنگی که به “گولال” و “آبیر” معروف هستند، به همدیگر رنگ می پاشند.


در حقیقت این جشنواره را می توان جشنواره ی تابناک و درخشان نامید، چرا که رنگ های روشن و متنوعی در آن استفاده می شود٬ هندی ها معتقدند رنگ های روشن، شاد و گرم، زندگی بخش، نیروزا و نشاط آور است. اما درخصوص این که هولی از کجا آمده و چطور شکل گرفته، باورها، عقاید و روایت های متفاوتی وجود دارد. مانند بسیاری دیگر از جشن های آسیایی که اسطوره و افسانه های مختلفی دارند، ریشه های اسطوره ای و تاریخی هولی نیز بسیار با هم تفاوت دارند و خاستگاه های مختلفی برای شکل گیری این جشن، بیان می شود.


باور اول:


یکی از باورهای رایج و مورد قبول در بین اغلب مردم هند در مورد هولی این است که این واژه از هولیکا گرفته شده است و این جشن نیز به نوعی به همین هولیکا مربوط است. هولیکا خواهر شیطان صفت یک اهریمن هندو به نام هیرنیاکاشیپو است.هیرنیا از طرق نامشروع روی به جادو آورده و فناناپذیر شده بود. و از همه می خواست تا تنها او را پرستش کنند. در این میان، پسرش پرالادا از فرمانش سرپیچی می کرد و ویشنو، یکی از خدایگان معروف هندو را می پرستید. هیرنیا چندین بار تلاش کرد با تنبیه های سخت پسرش را به فرمانبرداری خود درآورد که شوربختانه پسر ناخلف بود و هیرنیا از این کار طرفی نمی بست.


در اینجا هولیکا وارد می شود و یک کلک قدیمی سوار می کند. او از قبل یک لباس محافظ در برابر آتش داشت. خودش به تنهایی آن را پوشید و به همراه پرالادا به میان آتشی عظیم رفت. پیش از آنکه سراغ نتیجه در آتش نشستن شاهزاده برویم، بد نیست به این نکته اشاره کنم که این در آتش رفتن یا از آتش گذشتن، کلا یک آیین فراگیر در ادبیات ایرانی - هندی است. در متون ایرانی با نام آزمون یا آیین «ور» شناخته می شود و برای راستی آزمایی یا اثبات درستکاری به کار برده می شده. در اینجا ویشنو به یاری پرالادا می آید و او را نجات می دهد و هولیکا را به همراه خواهرش هیرنیا نابود می کند. درست به همین دلیل است که جشن هولی، با برافروختن آتش در شب آغاز می شود. آتش نمادی است از پیروزی خیر بر شر. روز بعد از کشته شدن هولیکا، به عنوان جشن هولی گرامی داشته می شود؛ این یکی از باورهای مربوط به جشن هولی بود.

جشنواره رنگ هند , وقت سفر


باور دوم:


باور رایج دیگری که بیشتر در میان هندی های نواحی شمالی متداول است، به کریشنا، یکی دیگر از خدایان محبوب هندو، مربوط می شود. کریشنا که خود پوستی تیره دارد از مادرش می پرسد چرا رادا که یک الهه بانو بوده تا این حد پوستش روشن است. مادر کریشنا بی درنگ حیلتی به او می آموزد و از او می خواهد به صورت رادا رنگ بپاشد و ببیند او به چه شکلی درخواهد آمد. کریشنا به صورت رادا، الهه بانوی محبوبش رنگ می پاشد و از همین جا آن ها زن و شوهر می شوند.جشن هولی نیز یادآور رنگ پاشی کریشنا به صورت همسرش است و از این روی گرامی داشته می شود.


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


در عین حال هولی را جشن پایان زمستان و آغاز بهار نیز می دانند. به واقع آنچه عملا از هولی و تاریخچه آن باقی مانده، همین جشن آغاز بهار است. هولی برای بسیاری از هندوها، نوید آغاز سال جدید و جشن حاصلخیزی مجدد زمین به حساب می آید و با وجود اینکه در روزهای آغاز سال جدید به وفور یافت می شود اما از جمله روزهایی است که در تقویم رسمی این کشور به عنوان روز تعطیل مشخص شده است. البته اینطور نیست که سر و ته داستان هولی در تمامی مناطق با یک روز رنگ پاشی جمع شود؛ در برخی نقاط هند، این جشن حدود 50 روز مردم را درگیر خود می کند.


باورهای رایج دیگر در باب جشن هولی


خوشحالی برای برداشت محصول؛ اساسا جشن های مرتبط با زراعت و کشت در جوامع قدیمی نقشی غیرقابل انکار داشتند. هولی را عده ای به این دست مقولات هم مرتبط می سازند. وقتی عمده درآمدها از زمین و کشت باشد، طبیعتا سلوک های اجتماعی نیز رابطه نزدیکی با زمین و کشاورزی پیدا می کنند.از بین بردن مرزهای طبقاتی؛ حتی اگر شده برای یک نیمروز. برای اینکه بفهمیم واقعیت این مرزهای طبقاتی چیست لازم است کمی به عقب برگردیم.

جشنواره رنگ هند , وقت سفر


اولین نشانه برگزاری جشن هولی به متونی از قرن هفتم میلادی بازمی گردد؛ زمانی که به گواهی تاریخ یکی از سفت و سخت ترین نظام های طبقاتی دنیا در هند اجرا می شده است. یکی از مهمترین وظایف دینی در آیین هندو پاسداشت سفت و سخت طبقه های اجتماعی است. مطابق متون دینی، راهبان در رأس طبقات اجتماعی یا به تعبیر هندوها «کاست»ها قرار دارند. بعد از آن شاهزادگان، در رتبه سوم صنعتگران و کشاورزان. رتبه اسفل در نظام کاستی هند به کسانی می رسد که اجداد آنها پیش از آمدن آریایی ها به هند در این سرزمین زندگی می کردند؛


کسانی که پوست سیاه رنگ دارند و افتخار جاری شدن خون آریایی در رگ هایشان را نداشته اند. اینها از نظر آیین هندو ناپاک دانسته می شوند و اختلاط و حتی نگاه کردن به آنها برای سه طبقه دیگر از جمله گناهان به حساب می آید. در چنین فضا و پارادایمی، وجود جشنی مانند هولی که در آن، تمامی افراد جامعه، فارغ از رنگ پوست و طبقه اجتماعی و جنسیت و سن و هر چیز دیگر به همدیگر پودرهای رنگی بپاشند، کارکرد اجتماعی خود را به خوبی نشان می دهد. شاید بیراه نباشد اگر معتقد باشیم جشن هایی مانند جشن هولی در کمرنگ کردن نظام طبقاتی در هند معاصر موثر بوده اند. برای از بین بردن بیماری ها؛


یک باور قدیمی و رایج درخصوص کارکردهای جشن هولی نقش آن در از بین بردن امراض و میکروب هاست، خاصه اینکه این جشن در پایان فصل سرما و آغاز فصل بهار برگزار می شود؛ زمانی که به اعتقاد هندوها، تغییرات آب و هوایی می تواند موجب بیماری انسان شود. هندوها معتقدند گرمای حاصل از آتش های بسیار عظیمی که در شب قبل از جشن افروخته می شوند، می تواند باکتری های بیماری زا را از بین ببرد. دیگر این که معتقدند چون پودرهای رنگی، پیش تر از گیاهان دارویی به دست می آمد، پاشیدن این پودرها به همدیگر، آنان را از ابتلا به بیماری مصون نگه می داشت.


به طور کلی ریشه تاریخی و مبنای اعتقادی این جشن هرچه باشد، در عمل بیانگر همدلی، اتحاد، کنار گداشتن کینه و کدورت ها، مایه شادی و سرور، تاکید بر برابری و به فراموشی سپردن تفاوت های مذهبی، طبقه ای، نژادی و ... حتی برای چند روز می باشد تا پیروان آن با قلبی پاک، لبی خندان و روحی سبک و پر مهر سال جدید را آغاز کنند. شاید در باور هندی ها هیچ درس و آموزه دینی، اجتماعی نمی توان یافت که حس همنوع دوستی و همدلی را بتواند چنین ساده بیاموزد.


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


آیین و آداب و رسوم برگزاری جشن هولی

تاکید مراسم هولی در سوزاندن demoness Holika است. در ابتدای مراسم آتش بزرگی روشن می شود و نماد demoness Holika در آن سوزانده می شود. مردم دور آتش آواز می خوانند، می رقصند و سه بار دور آتش می گردند. سوزاندن Holika بدلیل این است که آنرا شیطان شاه می دانند، زیرا پسر خود را بدلیل پرستش لرد ویشنو در آتش سوزانده است. پسر از آتش جان سالم به در برده و به جای آن پدر را سوزانده اند. بنابراین پیش از هر کار باید هیزم جمع کرد. هیزم ها در هر جایی که بتوان در آنجا آتش روشن کرد قرار می گیرند. از مقابل معابد گرفته تا پارک ها و خیابان ها و هر فضای باز دیگری.



مردم در این روز پودرهای رنگی را بر روی یکدیگر می پاشند و در زیر آب به رقص و پایکوبی می پردازند. در دهلی نو و بمبئی، رویدادهای ویژه جشنواره هولی با موسیقی، رقص باران و رنگ ها همراه است.جدا از آن باید غذای مخصوص عید را به همراه نوشیدنی هایش و نیز رنگ هایی که قرار است در روز بعد استفاده شود، آماده کرد.


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


شرکت کنندگان که از پیر و جوان، زن و مرد، فقیر و غنی، هر کسی را می تواند شامل شود، در شب قبل از جشن، توده هیزم را آتش می زنند، آواز می خوانند و خوراکی های مخصوص می خورندو به شیوه ای نمادین، سوختن هولیا، نماد شر و بدی را یادآوری می کنند.جشن رنگ ها درست صبح روز بعد آغاز می شود. اگرچه هولی یک جشن مذهبی به شمار می آید اما برخلاف بیشتر جشن های مذهبی، برای شروع آن لازم نیست دعا یا ذکر خاصی گفته شود. گویی هدف از این جشن، صرفا شاد بودن و سرزندگی است. آنچه اهمیت دارد رنگی کردن است. رنگ ها به صورت پودر یا محلول در آب به دیگران پاشیده می شوند.


تا قبل از اینکه چینی ها مسئولیت تامین لوازم ضروری تمامی جشن های عالم را برعهده بگیرند، در جشن هولی از رنگ های گیاهی استفاده می شد که به راحتی با شست و شو از بین می رفت و ساقه های بامبو نیز به عنوان سرنگ هایی برای پرتاب رنگ به کار برده می شد اما امروزه رنگ های شیمیایی به شدت جای خود را باز کرده اند و تفنگ های آبپاش نقش قابل توجهی پیدا کرده اند.در این میان نباید از بادکنک های پر از آب غافل شد که مدام بر سر شرکت کنندگان در جشن فرود می آیند. سازهای دهلک و طبل در این روز طرفداران بسیار دارند و آوازخوانی دسته جمعی، حرکات موزون و از همه جالب تر بد و بیراه گفتن به یکدیگر از جمله دیگر آداب این روز است. بعد از اینکه همه رنگی شدند و در و دیوار شهر کاملا در رنگ ها محو شد، غذاهایی که برای این روز آماده شده، سرو می شوند. بعضی ها هم به رسم همه عیدها به اقوام و دوستان سر می زنند. در برخی مناطق، مردان با سپرهایی در دست در اطراف می چرخند و زنان این حق را دارند که با چوب و چماق به سپرهای آنان ضربه بزنند.در بعضی مناطق جنوبی نیز شرکت کنندگان برای کامه دئوه، خدای عشق، هدیه می برند و به درگاه او راز و نیاز می کنند. روز بعد هم طبیعتا به شست و شو و تمیزکاری می گذرد. بعضی ها هم مهمان بازی های دم عید را می گذارند برای روز بعد و با ظاهری آراسته تر به دوستان و اقوام سرمی زنند.


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


جغرافیای برگزاری جشن هولی

در بسیاری از مناطق هند این جشن برپاست، فقط ممکن است در برخی مناطق پر رونق تر از مناطق دیگر باشد. فقط در یک مکان است که از برگزاری جشن اجتناب می شود. بزرگترین مراسم سنتی هولی در ماتورا و ورینداوان که تنها 4 ساعت از دهلی نو فاصله دارد، برگزار می شود.

جشنواره رنگ هند , وقت سفر


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


زمان برگزاری جشنواره هولی

هولی در پایان زمستان در آغاز فصل بهار و یک روز پس از ماه کامل، در ماه مارس هر سال در ماه قمری فلاگونا، (فلاگون یا پورنیما) که معمولاً مطابق بااسفند ماه ایرانی می‌باشدبرگزار می شود. در بسیاری از مناطق، هولی در حدود دو روز طول می‌کشد. این جشن یک روز زودتر درغرب بنگال و اودیشا اتفاق می افتد. جشن براساس تقویم هندی برگزار می شود و نشان دهنده احیای دوباره طبیعت و فرا رسیدن فصل بهار و تازگی و طراوت است .یکی از بزرگترین آداب و رسوم هولی سست شدن ساختارهای تشریفاتی است، که به‌طور معمول شامل سن، جنس، وضعیت و طبقه‌است. هولی شکاف گسترده بین طبقات اجتماعی را می‌بندد و هندوها را به هم نزدیک می‌کند. با هم، غنی و فقیر، زنان و مردان، از حضور یکدیگر در این روز شاد لذت می‌برند. علاوه بر این، هولی سختی‌های هنجارهای اجتماعی را کاهش می‌دهد. هیچ‌کس انتظار رفتار مودبانه ندارد… و در نتیجه، فضا پراز هیجان و شادی است. هر سال، هزاران نفر از هندوها در جشنواره هولی شرکت می‌کنند.


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


هولی در دیگر کشورها

جشنواره رنگ ها در کشورهای دیگر نیز برگزار می شود که در ادامه به چند مورد اشاره شده است.


نپال


در نپال اوضاع کمی متفاوت است. هولی در دو روز مختلف، یکی در ماه فوریه و دیگری در همین ماه مارس جشن گرفته می شود. 80 درصد جمعیت نپال را هندوها تشکیل می دهندو از این رو، هولی نیز مانند دیگر جشن های هندو، جایگاه متمایزی در رسوم اجتماعی نپالی ها دارد.پرتاب بادکنک هایی که با آب رنگی پر شده اند، یکی از محبوب ترین فعالیت های نپالی ها در خلال این جشن است. آنها هم مانند هندی ها به خیابان ها می ریزند و یکدیگر را رنگی می کنند.


جشنواره رنگ هند , وقت سفر


پاکستان


هولی در شهرهای کراچی، هزاره، حیدرآباد، لاهور و مولتان پاکستان جشن گرفته می شود. خاصه اینکه متون پورانه ای که اولین بار داستان هولیکا و پرالادا درآنجا عنوان شد، هیرنیاکاشیپو، پدر پرالادا را پادشاه مولتان معرفی می کند.در ایالت پنجاب پاکستان رسم بر این است که کوزه ای سفالی در مکان مرتفعی آویزان می شود و مردان با تشکیل دادن یک هرم انسانی، از یکدیگر بالا می روند تا در نهایت فردی که در رأس هرم قرار می گیرد بتواند کوزه را بشکند.


جشن های متعددی از جشن هولی هندی ها متاثر شده است. این جشن ها لزوما در همان تاریخ اصلی برگزار نمی شوند و عموما شرکت های تجاری یا سازمان های مردمی به عنوان یک فعالیت خیریه یا چیزی از این دست آنها را برگزار می کنند. طبیعتا برای شرکت در چنین مراسمی لازم است هزینه ورودی پرداخت کنید.


آلمان، انگلیس، برزیل، آفریقای جنوبی، مالزی و هلند از کشورهایی هستند که هولی در آنها توسط هندی های مهاجر برگزار می شود. 


جشنواره پنیر در گرجستان

همه ساله جشنواره ای در شهر متسختا واقع در کشور گرجستان برگزار می شود به نام جشنواره پنیر. این جشنواره بین المللی با انواع مختلفی از پنیر برگزار می شود. با وقت سفر همراه شوید تا با این جشنواره بیشتر آشنا شوید.

معرفی جشنواره پنیر

 

جشنواره پنیر | Cheese Festival همه ساله در شهر متسختا در گرجستان در روز دوم ماه مرداد برگزار می شود.

 برای اطلاعات بیشتر از درباره جشنواره پنیر گرجستان به لینک زیر مراجعه کنید.

 جشنواره پنیر گرجستان 

جشنواره پنیر در گرجستان , وقت سفر

علاقه مندان به طعم پنیر می توانند در تور گرجستان از این جشنواره دیدن کرده و از طعم های مختلف پنیر با روش ها و ابزار های خاص مورد تایید یونسکو است دیدن کرده و لذت ببرند. 

جشنواره پنیر از سال ۲۰۱۵ توسط سه کشور آذربایجان، ارمنستان و گرجستان به صورت مشترک برگزار می شود و محل برگزاری جشنواره سال بعد کشوری است که در این جشنواره برنده اعلام شود.

جشنواره پنیر در گرجستان , وقت سفر

انواع پنیر در جشنواره

 

در جشنواره پنیر با طعم های مختلف پنیر از همه کشورها که شامل، پنیر گودا که در پوست گوسفندان تهیه شده و یا انواع پنیرهای شیرین، شور، خامه ای، دودی، پنیر در عسل و روغن، پنیر گل، پنیر ادویه جات و پنیر شراب را می توان یافت. 

جشنواره پنیر در گرجستان , وقت سفر

 

جشنواره هایفست در ارمنستان

همه ساله در ماه مهر جشنواره ای در شهر ایروان واقع در کشور ارمنستان برگزار می شود به نام جشنواره هنرهای نمایشی هایفست. این جشنواره که از اسمش پیداست در عرصه هنرهای نمایشی برگزار می شود. با وقت سفر همراه شوید تا با این جشنواره هنری آشنا شوید.

معرفی جشنواره هایفست

 

جشنواره هنرهای نمایشی هایفست | Performing Arts Festival که در ارمنستان برگزار می شود. هنرمندان زیادی را از سرتاسر جهان دورهم جمع کرده تا هنرهای خویش را به نمایش بگذارند.

جشنواره هایفست , وقت سفر

آثار به نمایش گذاشته در این جشنواره در ژانرهای مختلف هنرهای نمایشی از جمله پانتومیم، رقص، سیرک، تئاتر، موسیقی و سایر عرصه های هنری می باشد. 

در راستای برگزاری این جشنواره ، مردم ارمنستان فرهنگ خود را در مجامع هنری بین المللی به نمایش گذاشته و فرصت مناسبی برای عرضه کنندگان هنر در این کشور را فراهم می آورند. 

علاوه بر برنامه اصلی این جشنواره ، رویدادهای دیگری مانند کلاس های تخصصی ، سمینار، میزگرد، و برنامه های آموزشی نیز ترتیب داده شده تا در این جشنواره، فضایی دلپذیر برای تبادل نظرات و تجارب در زمینه موضوعاتی همچون شیوه های جدید نگارش، ایجاد ارتباط های هنری، مدیریت فرهنگی، و به طور کلی همکاری های بین المللی در عرصه هنرایجاد شود. 

تمرکز کلاس های تخصصی که توسط متخصصین خارجی هنرهای نمایشی برگزار می شود بر روندها و متدهای جدید هنرهای نمایشی معاصر است و این کلاس ها برای متقاضیان شرکت کننده در تورهای ارمنستان که در مهر ماه برگزار می شود، رویکردهای جدید عرصه های مختلف هنری را ارائه می نمایند. 

جشنواره هایفست , وقت سفر

انواع آثار نمایشی

 

تئاتر: درام، کمدی، پانتومیم، فیزیکی (روایتگری داستان نمایش بر اساس حرکات بازیگر)، سیرک، نمایش های خیابانی، عروسکی، خیمه شب بازی، نمایش با انگشتان دست، تجسمی. 

رقص: مدرن، فولک، کلاسیک. 

موسیقی: اپرا، کلاسیک، موزیکال، معاصر، جاز، فولک. 

جشنواره هایفست , وقت سفر

شرایط شرکت در جشنواره

 

نمایش هایی با کیفیت بالا و حرفه ای نمایش ها و اجراها از تمام ژانرهای هنرهای نمایشی، ترجیحاً با حضور کمتر از 5 الی 7 بازیگر شرکت های آماده شرکت در کارگاه های آموزشی، جلسات جشنواره شرکت هایی که آماده همکاری با برگزارکنندگان جشنواره هستند تا همه امکانات را فراهم نمایند. 

جشنواره هایفست , وقت سفر

 

راهنمای سفر به اندونزی

مجمع الجزایر اندونزی کشوری ست زیبا که دارای جاذبه های فراوانی همچون آتش فشان ها،سواحل شنی،انواع گونه های جانوری،طبیعت خاص و بی نظیرو... میباشد.وقت سفر در راهنمای سفر قصد دارد اطلاعات کامل و ضروری برای سفر به این سرزمین زیبا در اختیار مسافرین قرار دهد.با ما همراه باشید...

اندونزیش

 

اندونزی کشوری است پهناور در جنوب شرقی آسیا با جمعیت بیش از 260 میلیون نفر که چهارمین کشور پر جمعیت جهان است،پایتخت اندونزی جاکارتا ونظام سیاسی این کشور جمهوری است که با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری میباشد.اندونزی کشوری است که از لحاظ منابع طبیعی غنی است اما با این وجود بخش بزرگی از مردم در فقر به سر میبرند.90 در صد مردم اندونزی مسلمان اند و بقیه مسیحی،هندو و یا بودایی هستند.

یکی از بهترین مقاصد برای سفر به اندونزی،بالی میباشد.این جزیره که به بهشت چرخان از دید گردشگران معروف است، مناظر طبیعی خیره‌ کننده و رویایی دارد.در این مکان امکان کوه نوردی،غذا خوردن در بهترین رستوران‌ها و بهترین تفریحات آبی و ساحلی وجود دارد.

اندونزی , وقت سفر

 اهالی بالی بسیار دوست‌داشتنی و مهمان‌نواز هستند.در واقع،بالی یک مقصد گردشگری کامل است که از هر نوع تفریح و جاذبه‌ای که بخواهید، در آن پیدا می‌شود. 

موقعیت جغرافیایی اندونزی

 

اندونزی پانزدهمین کشور بزرگ جهان از لحاظ مساحت است،این کشور مجموعه‌ای از جزایر کوچک و بزرگ است که در جنوب شرقی آسیا در اقیانوسه قرار دارد.اندونزی در نیمکرهٔ شرقی، در جنوب شرقی آسیا،در اقیانوس هند و دریاهای وابسته به آن واقع شده و خط استوا از آن می‌گذردهمچنین در جزیره گینه نو با پاپوا و در جزیره برنئو با مالزی مرز مشترک دارد.اندونزی را می‌توان بزرگترین مجمع الجزایر جهان دانست که اندونزی را می‌توان بزرگترین مجمع الجزایر جهان دانست.این کشور دارای معادن قلع، نفت،زغال‌سنگ و مس است و توتون،برنج، قهوه و کائوچو جزو محصولات کشاورزی این کشور است. 

نقشه اندونزی , وقت سفر

تاریخچه اندونزی

 

در قرن شانزدهم اسپانیایی ها و پرتغالی ها اندونزی را که تا آن زمان تحت حکومت سلطان نشینان بود تصرف کردند.در اوایل قرن هجدهم کمپانی شرقی هلند حکومت اندونزی را به دست گرفتند اما در سال 1740 بیست هزار اندونزیایی و چینی به دست شورشیان هلندی قتل عام شدند و تا سال 1942 میلادی تحت استعمار هلندی ها بود و پس از آن تا سال 1945 به اشغال ژاپن در آمد.این کشور در سال 1945 اعلام جمهوری نمود و پس از 4 سال جنگ با هلند به استقلال رسید.

عکس قدیمی اندونزی , وقت سفر

آب و هوای اندونزی

 

تغییرات آب و هوایی در اندونزی بر خلاف کشورهای دیگر،نه از فشار و نه از دمای هوا است بلکه به دلیل بارش بیش از حد باران است.کشور اندونزی آب و هوای گرم و استوایی و رطوبت بسیار بالایی بین ۷۰ تا ۹۰ درصد دارد.بهترین زمان سفر به اندونزی،در فصل خشک سال و بین ماه های ژوئن تا سپتامبر است.

هزینه ی اقامت در اندونزی

 

برای اقامت در کشور اندونزی هیچ گونه نگرانی بابت پیدا کردن محل متناسب برای اقامت خود نداشته باشید زیرا کافیست میزان هزینه ای که بابت اقامت در این کشور در نظر گرفته اید را مشخص کنید و از بین تعداد فراوان هتل که در این کشور و شهرهای آن وجود دارد یکی را مطابق با بودجه خود انتخاب کنید. به غیر از هتل، اقامتگاه های متنوع دیگری هم وجود دارد که اقامت در آنها از لحاظ اقتصادی برایتان مقرون به صرفه باشد،اما امکانات مناسب و امنیت نیز نمی تواند در این مدل اقامتگاه ها مانند هتل محیا باشد.

هزینه خورد و خوراک در اندونزی

 

در این قسمت حدود قیمتی از غذا و خورد و خوراک در این کشور اشاره خواهیم کرد.

- یک وعده غذا در یک رستوران ارزان قیمت: ۲۵۰۰۰ روپیه 

- یک وعده غذای دونفره در یک رستوان متوسط: ۱۵۰۰۰۰ روپیه 

- منوهای مک دونالد در شهرهای اندونزی به نسبت ارزان تر است و مبلغ ۴۵۰۰۰ روپیه می باشد.

- آب معدنی: ۳۵۰۰ روپیه

- یک فنجان قهوه: ۲۶۰۰۰ روپیه 

هزینه حمل و نقل در کشور اندونزی

 

اتوبوس: ترنسجاکارتا یا همان اتوبوس های اندونزی مسیر اختصاصی دارند ارزان قیمتند.بلیت یک سفره ساعت 5 صبح آن ارزان‌تر از باقی روز است.بلیت این اتوبوس ها را میتوانید از باجه‌های بلیت فروشی، سوپرمارکت‌ها و پمپ بنزین‌ها تهیه کنید.اتوبوس‌هایی که علامت AC دارند به سیستم خنک کننده مجهز هستند.پیشنهاد می‌کنیم محله جالان جاکسا (Jalan jaksa) را برای اقامت انتخاب کنید چون دسترسی به صرافی‌ها و ایستگاه‌های اتوبوس بسیار راحت است.

اتوبوس اندونزی , وقت سفر

تاکسی:دراندونزی قیمت تاکسی از قیمت سایر وسایل حمل و نقل عمومی گران‌تر است.آدرس ایستگاه‌های اتوبوس را از رانندگانِ تاکسی،نپرسید زیرا برای اینکه شمارا از سوار شدن به اتوبوس منصرف کنند آدرس اشتباه به شما می‌دهند.البته هزینه تاکسی به قدری بالا نیست که شما از گرفتن آن صرف نظر کنید. هزینه تاکسی زمانی درون آن می نشینید ۷۰۰۰ روپیه و به ازای هر یک کیلومتر ۸۰۰۰ روپیه به مبلغ اضافه می گردد. اگر بخواهید تاکسی منتظر شما بماند ۴۰۰۰۰ روپیه باید پرداخت نمایید.هزینه یک لیتر بنزین در این شهر ۸۷۰۰ روپیه می باشد.

تاکسی اندونزی , وقت سفر

جاذبه های گردشگری معروف در اندونزی

 
  • جنگل میمون ها | Sacred Monkey Forest Sanctuary

 درسفر به اندونزی از جنگل میمون های که در این جزیره وجود دارد حتما دیدن کنید. حدود ۵۰۰ میمون در این جزیره زندگی می کنند.بنابراین هرگز بازدید از موزه را فراموش نکنید. 

آدرس: Jl. Nyuh Bojog No.۹-۱۳، Ubud، Kabupaten Gianyar، Bali ۸۰۵۷۱، Indonesia 

جنگل میمونها اندونزی , وقت سفر

  •  پارک آبی واتربوم بالی | Waterbom Bali

واتربوم مرکز زنجیره ای و بین المللی تفریحی است. پارک های این مجموعه اونقدر زیاد،متنوع و هیجان انگیز است که باید برای آن یک روز کامل زمان بگذارید. این مجموعه شامل استخرهای بزرگ و کوچک، چندین نوع سرسره آبی،استخر و بازی های مخصوص بچه ها، زمین بازی پینگ پونگ و فوتبال دستی و رستوران های متنوع می باشد. ساعت کار این مجموعه 8 صبح تا 9 شب است. بردن پول نقد در این مجموعه ممنوع است و باید با کارت اعتباری مبالغ مورد نظر را پرداخت کنید.

آدرس: Jl. Puspa Ayu، Kuta، Kabupaten Badung، Bali ۸۰۳۶۱، Indonesia 

پارک آبی واتربوم بالی , وقت سفر

  • مسجد استقلال جاکارتا | Istiqlal Mosue

مسجد استقلال یکی از بزرگترین مساجد جنوب شرقی آسیاست که گنجایش ۱۲۰ هزار نفر را در یک زمان دارد.ساخت این مسجد به دلیل بزرگ بودن بنا ساختش حدود ۱۷ سال به طول انجامید.

آدرس: Jl. Veteran I No.۱۳-۱۴، Gambir، Kota Jakarta Pusat، Daerah Khusus Ibukota Jakarta ۱۰۱۱۰، Indonesia 

مسجد استقلال اندونزی , وقت سفر

  • هزار جزیره | Thousand Islands

در غرب خلیج جاکارتا زنجیره از جزایر وجود دارد که به هزار جزیره مشهور است.هتل ها و کافه های روی آب و سواحل زیبا،مراکز تفریحی دریاییاز دیدنی های این مکان میباشد. البته حدود ۱۱۰ جزیره در این منطقه وجود دارد که تنهای ۳۶ تا از آن ها برای عموم قابل استفاده است و ۲۳ مورد از آنها در لیست جزایر خصوصی به شمار می رود.

آدرس: Unnamed Road، Kabupaten Kepulauan Seribu، Daerah Khusus Ibukota Jakarta، Indonesia 

هزار جزیره اندونزی , وقت سفر

  • شهر مینیاتوری تامان | Taman Mini Indonesia Indah

از بهترین جاذبه های جاکارتا شهر مینیاتوری آن می باشد.برای بازدید از آن هر روز تا 8 شب فرصت دارید.

آدرس: Area Tmii، Ceger، Cipayung، Kota Jakarta Timur، Daerah Khusus Ibukota Jakarta ۱۳۸۲۰، Indonesia 

شهر مینیاتوری تامان , وقت سفر

نکات مهم در اندونزی

 

- در نگهداری و استفاده از وسایل با ارزش و مدارکتان بسیار دقت داشته باشی زیرا جیب بری در این کشور فراوان است. خصوصا در مناطق عمومی و ایستگاه های حمل و نقل عمومی این افراد بیشتر حضور دارند.

- از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.

- بهتر است نقشه‌ی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود به همراه داشته باشید.

- سعی کنید تعدادی کنسرو همراه خود داشته باشید تا زمانی که به رستوران دسترسی ندارید از آن استفاده نمایید.

- دست زدن به آثار تاریخی معمولا ممنوع است. 

- وضعیت بهداشتی و درمانی اندونزی

- اندونزی،مانند هرکشوری هم بیمارستان دولتی دارد هم بیمارستان خصوصی.در سال‌های گذشته این کشور پیشرفت‌های بسیاری داشته. 

- از آب لوله‌کشی استفاده نکنید حتی برای مسواک زدن،بهترین گزینه استفاده از آب معدنی‌ست که در همه جا در دسترس می باشد.در رستوران یا حتی هتل به هیچ عنوان از یخ استفاده نکنید چون احتمالا از آب لوله‌کشی درست شده باشند. 

- در اندونزی نیازی به واکسن ندارید اما سازمان جهانی واکسن دیفتری ،تب‌زرد، و هپاتیت را پیشنهاد می‌کند. 

- برای خرید انواع دارو در اندونزی نیاز به نسخه پزشک دارید پس اگر دارو خاصی استفاده میکنید نامه پزشک خودد را به همراه داشته باشید.اما بهتر است لیستی از قرص‌های سرماخوردگی، آنتی هیستامین،قرص معده،قرص سردرد و سرگیجه،قرص اسهال و قرص یبوست با خود داشته باشید.

- بهتر است کرم‌ ضد آفتاب، ضد قارچ و داروی ضد حشرات را به همراه خود داشته باشید.

اطلاعات کاربردی اندونزی

 

زبان رسمی: اندونزیایی 

واحد پول رسمی: روپیه (IDR) 

کد کشور: +۶۲ 

اختلاف ساعت: اندونزی حدود ۳ ساعت و نیم از تهران جلوتر است.

شماره های اضطراری:

آتش نشانی: ۱۱۳

پلیس: ۱۱۰ 

آمبولانس: ۱۱۸-۱۱۹ 

فرودگاه های کشور اندونزی:

فرودگاه بین‌المللی حسین ساسترانگارا 

فرودگاه بین‌المللی سوئکارنو-هتا 

فرودگاه بین‌المللی یواندا

فرودگاه بین‌المللی پولونیا